Det finns idag en erkänd mirakelprodukt som kan stärka och reparera ditt hår. Denna hårprodukt, den heter Olaplex. Om det är så att du vill veta hur den fungerar och vem den passar för, så ska vi med denna artikel försöka reda ut just detta. Idag är det många frisörer som väljer att använda sig av Olaplex samt att de även rekommenderar den för sina kunder. Produkten i sig lanserades 2014 och sedan dess har det tillkommit flera olika produkter inom detta märke. Idag är det mer än 5000 salonger i Sverige som använder sig av dessa produkter!

Vad gör Olaplex?

Varför är då Olaplex så populärt och så hajpat? Jo, dels är det den allra första framtagna produkt som faktiskt kan laga dit hår! Produkten är framtagen just för att kunna reparera skadat hår samt att det även ser till att skydd håret mot påfrestningar så som färgning, blekning samt slitage av värmeverktyg.

Olaplex är ett slags hårlagningssystem. Den är byggd på en molekyl och den är dessutom patenterad. Molekylen är även den enda som kan sammanlänka svavelbindningar i hårstråna. En av hårets viktigaste beståndsdelar är just svavelbindningar. När dessa med hjälp av Olaplex-molekylen kopplas samman, så gör det håret mycket starkare och mycket friskare. Sedan gör den även så att ditt hår skyddas. Bland annat mot slitage, kluvna toppar och så vidare. Ditt hår kommer även att kännas mycket mjukare och det beror på att hårstråna i sig blir mindre porösa. Sedan sitter hårfärgen i bättre med efter en Olaplex behandling. 

Hur många produkter har Olaplex?

Till att börja med så lanserades det två produkter av Olaplex för salongsbruk, samt en som var för hemmabruk. De produkter som är för salongsbruk, de är en intensivbehandling som man kan använda sig av för att fräscha till håret eller för att stärka och skydda håret då man ska färga det, eller bleka, slinga eller göra en annan kemisk behandling. Hemmabehandlingen, den är för att du själv ska kunna underhålla hårbindningarna mellan frisörbesöken.

Bland Olaplex produkter har du dessa:

  • No. 0 intensive bond building: En tvåstegsbehandling för hemmabruk, som ska stärka håret och laga det. 
  • No. 1 bond multiplier: Detta är ett koncentrat som kan användas på salong som steg 1, tillsammans med blekning eller färg. Den kan förhindra skada under processen samt att den bygger upp hårstråna.
  • No. 2 bond perfector: Används på salong, som steg 2, när färgen sköljts ur men innan schamponering. Den kan bygga upp hårstråna. 
  • No. 3 hair perfector: Denna är en hemmakur som används för att underhålla resultatet av No. 1 och 2. Används en gång i veckan, före schamponering.
  • No. 4 bond maintenance shampoo: Ett reparerande schampo som du kan använda dagligen.
  • No. 5 bond maintenance conditioner: Balsam för dagligt bruk.
  • No. 6 bond smoother: Ett leave in-balsam som förhindrar frissighet och gör att håret torkar snabbare vid föning.
  • No. 7 bonding oil: Hårolja som gör håret glansigt och skyddar mot värme upp till 230 grader.
  • No. 8 bond intense moisture mask: En hårinpackning som reparerar, ger glans, volym och intensiv återfuktning.
Olaplex – allt du behöver veta om denna fantastiska hårprodukt