Att inreda ett barnrum är alltid kul. När man inreder ett barnrum är man nämligen mycket mer fri. Man kan använda mycket mer av sin barnsliga sida och sin kreativitet. En viktig del i ett bra barnrum är belysningen. Ett perfekt barnrum har flera olika typer av lampor som fyller olika funktioner. Här kommer ett par riktigt bra tips för dig som letar efter lampor till barnrum.

Lampor i roliga former

När man letar efter lampor till barnrum hittar man ofta lampor i roliga former och färger. De kan faktiskt vara riktigt kreativa och underhållande på många sätt. Det finns barnlampor som liknar blommor, fordon eller till och med olika djur. Dessa lampor är perfekta i barnrummet, då de väcker barnens kreativitet och leklust. Se alltid till att skaffa sådana lampor, speciellt till de allra minsta barnen.

Om du har tänkt att ge ditt barnrum ett tema ska du verkligen gå efter sådana lampor. Om du vill inreda barnrummet efter ett havstema skulle du kunna köpa lampor som är formade som djur från havet. Om du vill inreda det med ett djungeltema kan du skaffa lampor som är formade som tropiska djur eller växter.

Ljusslingor och mysbelysning

Ett barnrum är inte helt komplett utan lite mysbelysning. De flesta av oss hade nog lite mysbelysning i våra rum när vi var barn. Något som är riktigt populärt som mysbelysning i barnrum är ljusslingor av olika slag. Ljusslingor kan fås i många olika längder, färger och modeller. Det bästa med ljusslingor är att de kan sättas upp lite överallt i barnrummet. De kan till exempel fästas längs taket eller på möbler. De kan sättas upp lite överallt, helt enkelt. De är därför perfekta lampor till barnrum.

Annan bra mysbelysning skulle kunna vara lavalampor eller andra liknande lampor med lite svagare ljus. Lyktor med batteridrivna värmeljus är också ett bra exempel. De flesta lampor med svagt ljus lämpar sig bra som mysbelysning i barnrummet.

barn rum

Lampor för läxläsning

Glöm inte bort att skaffa ordentliga lampor till barnrum för läxläsning. De lite äldre barnen kommer såklart att behöva ordentlig arbetsbelysning för att kunna göra sina läxor och hemuppgifter. De ska ju även kunna se ordentligt när de pysslar, målar eller gör något annat kreativt. Se därför alltid till att köpa lampor till barnrum som är starka nog för att kunna användas som arbetsbelysning.

Inställningsbara lampor

Justerbara lampor till barnrum är alltid bra. Med sådana lampor kan man enkelt rikta och ställa in ljuset efter behov. Det är ju bra om barnet kan använda sig av hela sitt rum. Med inställningsbara lampor gör du detta möjligt.

Det finns även andra inställningar som skulle kunna passa bra in i ett barnrum. Vissa lampor låter dig nämligen ställa in ljusets färg och temperatur med hjälp av en fjärrkontroll. Detta kan vara riktigt kul, både för ditt barn och för dig själv som förälder. Ni kan ändra färg med ett enda klick på kontrollen. Det känns nästan som magi! Lampor med färginställningar är något som går hem hos de allra flesta barn.

De bästa lamporna till barnrummet