Något som är viktigt för alla föräldrar, det är ju att se till att ens barn är trygga och att de känner sig säkra. Särskilt då de ska sova och om de ska sova ensamma i sitt rum. Det kan kännas otäckt med mörker när man är liten och då kan det vara skönt att få ha en nattlampa. Det finns idag nattlampa vuxen och barn, för ibland behöver ju även vi vuxna ha en egen nattlampa.  

Att somna i totalt mörker, om man är rädd, det kan ge mardrömmar. Det kan även leda till att barnet får ångest eller oro då det är dags att sova. Men det går att lösa genom att sätta upp en bra nattlampa till dem. Det är bra att sätta upp en redan då barnet börjar att sova själv.

Fördelar med en nattlampa

Det finns även andra fördelar med att ha en nattlampa än att dämpa mörkerrädsla. Det är att du själv kan se i rummet, utan att behöva tända upp en vanlig lampa. Har du ett mindre barn, som ska ammas, eller bytas blöja på mitt i natten, så är nattlampan ett bra ledljus för dig. Det är även en trygghet för barnet, oavsett ålder. 

En annan fördel är att med en nattlampa så är det inte lika läskigt att gå upp mitt i natten för att gå på toaletten. Ditt barn kan klara av det själv, om åldern är rätt om han eller hon har en bra nattlampa så att de ser var de ska gå. De slipper då väcka upp dig.

Något som är viktigt för alla barn, det är sömnen och att de får tillräckligt av den. Om det är svårt att somna, för att det är mörkt, så kan en nattlampa lösa så att de somnar fortare. Den hjälper även till om barnet vaknar av en mardröm. 

Ökad trygghet med nattlampa

Alla barn har behov av att känna sig trygga, även nattetid. Om ditt barn inte känner sig tryggt i sitt eget rum, så kan det leda till problem med sömnen och att vilja gå och lägga sig. Så när barnet ska börja sova på egen hand i sitt rum se till att då sätta upp en bra nattlampa. 

Idag finns det grymt många olika nattlampor att välja på. Det finns allt från små plug-in lampor till tavlor med ledram så väl som det finns lampor med projektioner eller med musik/ljud. Det finns även nattlampor som kan komma med olika typer av inställningar. Det finns lampor med sensorer, som aktiveras vid rörelse, men även vid ljud, om barnet gråter. 

Köp en bra nattlampa

Om det är så att du vill ha en nattlampa för ditt barn, eller en egen nattlampa, så har du en hel del att välja på hos Lamp24. Det finns lampor i form av små söta djur, så väl som det finns nattlampor i snygg design. Så öka ditt barns trygghet och din egen, det genom att köpa en bra nattlampa.

Därför behöver barn en nattlampa