Har du hört talas om Rubik’s snake? Du har ju med all säkerhet koll på vad en Rubiks kub är, men en ormkub, vad är det? Kanske är det så att du har haft en, fast inte vetat om att den heter just så! Var du ung under 1980-talet till 1990-talet, så har du med största säkerhet haft en snake cube. Du som vill se hur den ser ut, eller köpa en, kolla då in https://mastercubestore.se/79-snake-cubes. Det som är den stora skillnaden mellan en Rubiks kub och en Rubik’s snake, det är formen. En Rubiks kub är just i kubform, medan Rubik’s snake är som en lång orm. Båda har dock bitar som går att vrida på olika sätt.

En snake cube går att använda för att skapa en massa olika former. Bland annat går den att vrida och vika så att den antar formen av en boll, eller att man kan göra motiv så som svan, hund, struts och annat. Testa dig fram för att hitta roliga former!

Ormkuben slog igenom rätt så rejält då den dök upp. Innan den fanns, så hade man en liknande leksak, som var en orm i trä. Men denna nya Rubik’s snake, den var i plast och glada färger. Den gick att lösa som ett pussel och även att då skapa former. Denna leksak har nu åter igen börjat återfå sin popularitet. Kanske du ska köpa en till dig själv eller en till dina barn?

Vilken Rubiks kub passar dig?

Idag finns det en massa varianter av Rubiks kub. Dels finns den som anses vara originalet, alltså 3x3x3, med 54 rutor. Sedan finns denna i olika storlekar, från 2×2 och uppåt till 33×33. Sedan finns det andra pussel som till exempelvis en Rubik’s snake, eller snake cube som den även kallas. 

Sedan finns det även så kallade speedcubes. Dessa kuber har ofta magneter, som gör att de går att vrida på snabbare. Det har att göra med att man tävlar med dem och vill kunna lösa den snabbt. Vanliga kuber, de är ganska trögvridna. Men det är inte en speed cube! Den vrider man runt riktigt lätt och snabbt. 

Så fundera på vad det är för kub du kan tänkas vilja testa och köp hem en sådan!

Både lek och träning

Fördelen med att skaffa dig en Rubik’s snake eller en Rubiks kub, det är dels att det är skoj att använda dem, inte minst ormen som gärna får barns fantasi att gå igång. Dels är dessa pussel bra att använda för att träna upp hjärnan och att ge sig själv en mental utmaning. Därmed är det inte fel att satsa på att ha lite olika kuber hemma!

Om du vill satsa på att köpa dig en egen kub i form av en orm eller om du vill ha en vanlig Rubiks kub, kolla då gärna in MasterCubeStore. Hos dem finns det en massa olika sorters kuber. Sedan har de även en massa annat inom just IQ-pussel och IQ-spel. 

Vill du testa en Rubiks snake?